Miért jó a kapszulás kávé?

Leendő partnereink gyakran teszik fel nekünk az ezerdolláros kérdést: Miért jó a kapszulás kávé? Miért válasszam ezt, mikor jóval drágább a szemes  kávés rendszereknél? 

Rögtön az elején tegyünk tisztába egy alapvető félreértést: kapszulás és kapszulás kávérendszer között óriási különbségek vannak! Egy 30-50 forintért megvásárolható kávékapszulától ne várjunk csodát, mert egész egyszerűen ebbe az árkategóriába nem fér bele a minőség. A 100 forint feletti árkategória az, ahol már elvárhatjuk a pénzünkért a minőséget! Attól, mert rossz tapasztalatot szerzett egy xy kávékapszulával működő rendszerről, attól még a tény az, hogy a kapszulás rendszer jelenleg a legjobb minőségű kávé készítésére alkalmas rendszer. Állandó minőség, komoly választék, és hosszú eltarthatóság jellemzi.  Ha valaki szidja a kapszulás kávét, az nem ivott még normális minőséget! Egyedüli elfogadható érvként a kávékapszulák viszonylag magas árát lehet felhozni, de amióta világ a világ, a minőségnek ára van. És 100-150 forint rögtön nem sok, ha a kedvenc kávézónkban 500-700 forintért isszuk meg ugyanazt, vagy néha még gyengébb minőséget! 

Térjünk vissza főcímünkre, tehát hogy miért jó a kapszulás kávé? Mivel Cégünk a Lavazza BLUE kapszulás kávé rendszer hivatalos Magyarországi disztribútora, így e kávékapszula családon keresztül saját tapasztalatokra alapozva tudjuk bemutatni a kapszulás kávét. 

Nos tehát, az első és legfontosabb érv, hogy valóban kávézói minőségű Espresso kávét készíthetünk, az irodában, vagy akár otthon is.

Mint ahogy a rendszer nevében is benne van: BLUE, azaz Best Lavazza Ultimate Espresso, tehát a legjobb és legújabb Lavazza kávé rendszer. És ez nem túlzás! Nem lehet véletlen, hogy Olaszország kávéfogyasztásának több, mint 50%-át a mai napig a Lavazza kávé teszi ki! A többi közel 1000 márka pedig osztozik a másik 50%-on. És ha valakik, az olaszok biztos tudják, hogy milyen egy jó Espresso. 

A kapszulás kávé rendszer állandó minőségű, mivel a szemes kávé pörkölése után azonnal darálják, és csomagolják a kávét, a légmentes csomagolásnak köszönhetően pedig minden adag kapszula tökéletesen aromazárt, friss, és telt ízű marad, akár egy év után is!

A változatosság gyönyörködtet! A Lavazza BLUE rendszerhez 10 féle kávékapszula kapható, a különböző termőterületekről származó 100% Arabica kávékülönlegességektől az Arabica-Robusta kávékeverékeken át, az egyedülálló koffeinmentes kávékig. Ekkora választékból mindenki megtalálja magának a kedvencét, és míg egy darálós kávégépnél csak 1 típusú szemes kávét lehet használni, addig egy kapszulás rendszernél mind a 10 féle kávékapszula választék rendelkezésre áll.

Koffein nélkül is tökéletes Espresso élmény! A Lavazza BLUE koffeinmentes kávékapszulára külön is érdemes kitérni, mivel különlegessége, hogy vegyi anyagok hozzáadása nélkül, egy speciális eljárással vonják ki belőle a koffeint, ezáltal ízre és érzésre egyaránt megkülönböztethetetlen koffeines tárasitól! Egy délutáni-esti kávézáshoz kívánni sem lehetne jobb kávét!

A csend megfizethetetlen! A darálós kávégépek lényege, hogy a szemes kávét gombnyomásra darálva frissen főzik a kávét. Egy darálós kávégép mellett telefonálni, dolgozni, tárgyalni, mondjuk úgy, lehetetlen küldetés. Egy kapszulás rendszer gyakorlatilag hang nélkül képes kávét főzni, az egyedüli hangforrás a szivattyú hangja vízszívás közben, de ez elenyésző egy daráló hangjához képest. Ezért van az, hogy komolyabb tárgyalótermekben már kizárólag kapszulás kávégépeket használnak.

Aromazárt csomagolás. A kávé rossz tulajdonsága, hogy az aromája, mint az illékony anyagok általában, a levegővel kapcsolatba lépve elég gyorsan elillan. Ezért van az, hogy egy csomag szemes vagy darált kávét kibontva az első néhány adagnak lényegesen karakteresebb illata-íze van, mint néhány nap múlva. A csomagolt kávékat, legen az darált vagy szemes kávé, darálás után vákuumozási eljárással légtelenítik, ezért is kemény a darált kávé csomagolása. Felbontás után a kávé néhány nap alatt elveszti aromájának nagy részét. Ez egy olyan irodában, ahol napi 50-100 adag kávé fogy, nem számít, de egy napi 5-10 adagos fogyásnál már érezhető a minőségbeli különbség! Az otthoni, napi 1-2 adagos felhasználásról már ne is beszéljünk! A Lavazza BLUE kapszulás kávé darálástól számított 1 percen belül aromazárt csomagolásba kerül, és csak kávéfőzés közben érintkezik újra levegővel. Ennek köszönhetően marad tökéletes, akár vásárlás után hónapokkal is.

Állandó minőség. A darálós kávégép fő ismérve, hogy darál. Ezért is szeretjük annyian. De amit sokan nem tudnak, hogy minden szemes kávé más és más. Sőt, még ugyanazon márka két csomag kávéja között is lehet eltérés. Az eltérés lehet pörkölés, olajozottság, vagy egyéb eltérés is. Ez azt eredményezi, hogy a kávé darálót minden alkalommal hozzá kell (kéne) kalibrálni az adott kávéhoz. Ha épphogy csak csöpög a kávé, vagy ha átzubog a rendszeren, az általában a darálós rossz beállításának köszönhető. Ezért fordul sokszor elő a kávégépszervizünkben is az, hogy nálunk tökéletesen működik egy kávégép az általunk használt szemes kávéval, míg az ügyfél szemes kávéjával már csak csöpögve jön le az Espresso. A kapszulás rendszer egyik fő előnye, hogy a zárt rendszernek köszönhetően mindig állandó minőséget produkál. Ugyanolyan típusú kapszulás kávé mindig pont ugyanolyan minőségben készül el a kávégépen. Nem kell hozzáállítani semmihez, nem tud elállítódni, ezáltal sok bosszúságtól és gyenge minőségű kávétól kímélhetjük meg magunkat.