• Legnépszerűbb kávégépeink

 • Kávégépet keres? Segítünk a választásban!

 • Ismerje meg KÁVÉSZOLGÁLTATÁSUNKAT!

Milyen szolgáltatást keres?

Segítünk a választásban!

Irodának keresek kávégépet!

A cég fizeti a kávét a dolgozók részére!

Érdekel

Rendezvényre vagy csak rövid távra szeretnék kávégépet!

Mit tudnak ajánlani?

Tovább...

Pénzbedobós kávéautomatát keresek!

Minőségi kávét szeretnénk inni, ehhez pénzelfogadós kávéautomatát keresek!

Tovább...

Gyárba, üzembe, vagy nagy létszámú cég részére keresek kávészolgáltatást!

Nagy teljesítményű kávéautomata kínálatunk!

Tovább...

Főzött kávét szeretnék árusítani!

Milyen lehetőségeim vannak?

Tovább...

Otthon szeretnék minőségi kávét inni!

Prémium minőségű otthoni kávégépet keresek, bérleti díj nélkül!

Tovább...
K

Nem is oly rég a kávéfőző választásakor csak annyi volt a kérdés, hogy milyen méretű kotyogót vegyen az ember, kettő vagy négy főre akar kávét főzni egyszerre.

Ma már ennél jóval összetettebb a helyzet, elképesztő a kínálat, s bizony nem is könnyű választani a jobbnál jobb gépek közül. A két fontos trend a darálós, friss kávét készítő masinák és a kapszulás gépek sora. Előbbiek helyigényesebbek, több időbe kerül a karbantartásuk, viszont valódi frissen darált kávéból készül a reggeli ébresztő. Utóbbiak használata egyszerűbb, kisebb helyet foglalnak és ma már óriási ízválasztékot kínálnak a kapszulás kévék esetében.

Utánozhatatlan illat – kávéfőző fajták

A sok különbözőség okán nem igazán érdemes összehasonlítani a két vonalat. Az őrlős kávégépeknél ma már elvárás, hogy a darálás erőssége minél több fokozatban állítható legyen, csakúgy, mint a lefőzött ital mennyisége, hőmérséklete. Szintén fontos, hogy az aroma erőssége is szabályozható, valamint kellően krémes legyen a kávé.

A komolyabb gépek mindegyike tud jó minőségű capuccinót készíteni, a gőzölés már régóta alapkövetelmény, csakúgy, mint a csészemelegítő tálca, így ezeket nem is említjük. A legtöbb ilyen gép 15 bar nyomással üzemel, de léteznek ennél erősebb masinák is. Szintén fontos az időzíthetőség és a felfűtési idő, mennyit kel várni még üzemkész a kávégép. A felső kategóriás automaták kerámia malmokkal őrölnek. Általában elmondható, hogy a vásárlók a felső kategóriában a legmegbízhatóbb márkákat keresik, fontos szempont ezen belül, hogy minél kevesebbszer kelljen tölteni a víztartályt és üríteni a zaccos tálat.

Egy pillanat – kávéfőző fajták

Más élményt kínálnak a kapszulás gépek, melyek kisebb helyet vesznek el a konyhából. Itt a lehető legkevesebb karbantartás és az egyszerűség a fő szempont a minőségi kávé mellett. Sokféle konstrukció létezik a lényeg, hogy egy gombnyomásra minden elérhető legyen. Készítsen capuccinót, latte machiatót sőt akár egyéb forró italokat is. A kapszulás változatoknál az ízek, erősségek változatainál a határ a csillagos ég, mindenki megtalálhatja a neki való aromát. Míg az automata gépek inkább egy konzervatív designt követnek, ezeknél a masináknál egészen különleges kinézetű darabokra is bukkanhatunk. Valódi dísze lehet a konyhának egy ilyen főző, több cég kínál ugyanabból a modellből színváltozatokat, hogy tökéletesen passzoljon a bútorhoz a kávégép. Fontos az is, hogy ezeknél a gépeknél létezik olyan konstrukció (például a Lavazza esetében), melynél a kávéfőzőt  – egy bizonyos havi minimum kapszulaszám rendelése esetén – nem kell megvenni, azt ingyen kihelyezik egy vállalathoz, de akár az otthonunkba is.

Bérelj a kávéfőző trendekhez mérten gépet

 

Összetéveszthetetlen hanggal és illattal bugyog a reggeli köszöntőnk a csészébe, álmos tekintetünk vágyakozva tekint a forró nedűre. A kávé ma már annyira a mindennapok része, hogy úgy vélhetjük ősidőktől velünk van. Pedig ez csak részben igaz…

A legenda szerint az ókorban egy etióp pásztor vette észre elsőként, hogy a kecskéi egy piros bogyó elfogyasztása után sokkal élénkebbé válnak. Később arra is rádöbbentek az ismerősei, hogy a magok pörkölésével ízletesebb ital készíthető. Egy másik történet egy arab orvost nevez meg felfedezőként, aki orvosságként használta az élénkítő növényt.

Kávé története – Jön a fekete leves

Akárhogy is történt, a kávé nem terjedt el gyorsan, először a XV. században Jemenben használták élénkítő hatása miatt, valószínűleg szufi szerzetesek, akik szívesen éltek serkentő szerekkel. Innen került ki és vált ismertté a társadalom minden rétege számára. A XVI. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.

Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a XVII. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven. Magyarországon – szintén török hatásra – a „fekete leves” fogyasztása az 1600-as évek végétől terjedt el.

A lassú indulás után nagyon felgyorsult a kávé ismertsége, VIII. kelemen pápa például már azt mondta, hogy ez egy igazi keresztény ital. Bach pedig később kantátát is írt a kávéhoz. Az évszázadok során a hagyományos török kávékészítéstől eltérő módok is kialakultak. Az eredeti, egy csésze forró víz – egy teáskanál darált kávé megoldás után jöttek a különféle presszógépek, a kotyogó, a francia dugattyús kávéfőző és persze az olyan különlegességek, mint a capuccino.

Lavazza – Világméretű üzlet

Közben persze egyre több helyen kezdtek el kávét termeszteni világszerte. Bár sokféle kávé cserje létezik, csak két fajának terméséből készítenek kávét: az arab kávéból és a robuszta kávéból. A két faj környezeti igényei erősen eltérőek. Az arab kávé adja a jobb kávéalapanyagot, de kényesebb a robuszta kávénál, termesztése sok körültekintést és gondosságot igényel. A kávécserjék fejlődéséhez a tökéletes feltételeket csak 900 méter feletti trópusi területeken lehet biztosítani, hiszen nélkülözhetetlen számukra a termékeny talaj, a nagy és egyenletes csapadékmennyiség és a 15-24 °C közötti hőmérséklet. Az arab kávé adja a kereskedelemben kapható kávé 75%-át. A robuszta kávé igénytelenebb, ellenállóbb, tűri a hőséget és a nagy páratartalmat, termőterülete a 900 méter alatti trópusi síkságokon van. Elsősorban Nyugat-Afrikában és Indonéziában termesztik, a többi kávétermelő ország az arab kávét favorizálja.

Ma a legtöbb kávét Brazíliában termesztik a sorban utána Vietnám, Kolumbia és Indonézia következik. A szakértők szerint a legjobb minőségű kávét ugyanakkor Etiópiában termesztik. Ennek ellenére nem itt található a földkerekség legdrágább kávéja, az ugyanis a thaiföldi Black Ivory, melynek kilója 270 ezer forint körül mozog.

Egy igazi kávé különlegesség története

Miközben egyre nőttek a kávéültetvények, s a fekete nedű mind több embert köszöntött reggelenként, úgy emelkedett a kávékereskedő vállalkozások száma is. A legtöbb kicsiben kezdte, mint például az olasz Luigi Lavazza, aki torinói aprócska boltjában kezdte a pörkölést és az árusítást 1895-ben.

Ma már a negyedik generáció vezeti az időközben hatalmasra nőtt családi vállalatot, mely a világ hetedik legnagyobb kávé pörkölője, 2700 alkalmazottal és évi 1,3 milliárd euros forgalommal. A földkerekség minden tájáról importálnak kávét Dél-Amerikától Afrikán át Ázsiáig, s a különféle márkákat a legkülönbözőbb fajta kávébabok elegyítéséből készítik. A Lavazza egyik specialitása, hogy meghirdették azt a zöld modellt, mely az ültetvények hosszú távú, környezet kímélő működését jelenti, egyúttal a helyiek életminőségére is tekintettel vannak. 1979-ben alapították meg kávé kutató központjukat, ma már 50 ilyen iskolát üzemeltetnek a világon.

Mindeközben már nem csak a klasszikus pörkölt kávé gyártásban és kereskedésben érdekeltek, hanem élen járnak a kapszulás termékek és gépek készítése terén is. Noha ma már a Lavazza csoport összesen 21 különféle vállalat alkotta birodalom, mely a világ 90 országában van jelen, a központ változatlanul Torinóban a Via San Tomasso 10-ben található, ott ahol Luigi Lavazza elkezdte a kávépörkölést 123 évvel ezelőtt…

Kérj ajánlatot kávégép bérléshez!

 

Gyakorlatilag bármilyen irodába, intézménybe vagy rendezvényre megéri kávégépet bérelni, ahol nagyobb számú csoport részére szükséges kávét készíteni.

Pontosan mennyi is ez a létszám? Hamarosan megtudhatja!

Előtte azonban mutatjuk, hogy milyen területekre javasoljuk:

 1. Irodákba, már 10 főtől lehet INGYENES a kávégép bérlés
 2. Könyvelő irodákba
 3. Építkezésre
 4. Gyárba, üzembe, nagy létszámú cégek részére
 5. Intézményekbe (például sportközpont, magánrendelők részére)
 6. Rendezvényre

Miért érdemes tőlünk bérelni?

Egy meghatározott elfogyasztott adagszámtól a kávégép bérlés INGYENES!

Már 400 adag/hótól elérhetőek darálós kávégépek (a pontos mennyiség a kávégép típusától függ). Így kizárólag az elfogyasztott kávé mennyisége után szükséges fizetni.

A kávégép kiszállítása (rendezvényre Budapesten belül), beüzemelése ingyenes + szervizes kollégáink 3 órán belül díjmentes kiszállnak és cseregépet biztosítanak, amiért szintén nem számítunk fel plusz költséget.

Minden kiszállított kávégépet kávéval feltöltve biztosítunk megrendelőink részére, fizetni pedig kizárólag utólag szükséges.

Hány fő részére lehet kávégépet bérelni ingyen?

A minimum havi adagszám 400 az egyszerűbb gépek esetében, továbbá a bonyolultabb és több funkcióval rendelkezők kávégépeket 600, 800, 1000 és 1500 adagtól biztosítjuk díjmentesen.

400 adag kávé fogy el 1 hónapban (20 munkanappal számolva) egy 10 fős irodában, 2 csésze kávéval számolva naponta (feltételezzük, hogy vannak több és kevesebb frissítő italt is fogyasztó kollégák). Nagyobb létszámú (20-30) cégek esetében pedig már nem is kérdés, hogy megéri-e bérelni, hiszen egészen biztosan elfogy akár egy nagyobb adagszám is (1000), így egy kávéházi kínálattal vetekedő kávégépet bérelhet díjmentesen.

Amennyiben rendezvényre bérel, úgy természetesen a havi adagárnak itt is el kell fogynia az esemény ideje alatt. Ha fejenként 1 kávéval számolunk, akkor 400 fős rendezvényre mindenképpen javasoljuk, hogy béreljen, hiszen nincs kiszállási díj Budapesten belül, a kihelyezés is díjmentes és a számlát ráér utólag kiegyenlíteni.

Intézményekbe, gyárakba, építkezésekre javasoljuk, hogy fontolja meg a kávé és snack (pénzbedobós) automata bérlését. A pénzbedobós automata használata rendkívül egyszerű, így személyzet nélkül, gyorsan és egyszerűen mindenki friss kávéhoz és csomagolt élelmiszerhez is juthat, azonkívül bankkártyával is lehetséges fizetni.

Akár egy büfé kínálatával rendelkező automatát is bérelhet, ami szintén ingyenesen egy bizonyos elfogyasztott adagár felett.

Irodai és keményebb fizikai munkát végző beosztottja is hálásak lesznek, ha minden nap frissen főzött kávéval üdíthetik fel magukat, és nagyobb energiával folytathatják a munkát a jól megérdemelt szünet után. Ráadásul ha megkívánnak 1 csokit, esetleg energiaitalt, automatáink széles választékából mindenki talál ínyére valót.

Kávégép automatáink közül ajánljuk a Bianchi BVM Espresso & Snack kombinált automatát, amiből 48 féle csomagolt élelmiszer és 28 féle kávé választható: https://www.kavegepberles.hu/kavegepek/bianchi-bvm-espresso-snack-kombinalt-automata/

Még mindig bizonytalan, hogy megéri-e kávégépet vagy automatát bérelni, illetve nem tudja, hogy mindez mennyibe kerülne?

Kérjen személyre szóló ajánlatot – kávégép bérlés ingyen!

 

Ma a Segafredo az egyik legismertebb kávémárka hazánkban is, nagyon sokan kedvelik és választják, nem véletlenül. A Sun Café kínálatában is 4-féle íz közül lehet választani:

 1. Segafredo Intermezzo (60% Arabica,  40% Robusta) – az egyik legkedveltebb típus
 2. Segafredo Espresso Casa ( 90% Arabica, 10% Robusta) – telt, olaszos íz világ
 3. Segafredo Special Vending Espresso (100% Arabica) – krémes, lágy kávé
 4. Segafredo Special Vending 100% Arabica – vendéglátóipari kávékülönlegesség, erőteljes ízű espressó készítésére ideális

Az olasz Massimo Zanetti alapította Segafredo ma az egyetlen kávéipari vállalat, amely a teljes előállítási ciklust az ellenőrzése alatt tartja.

Mit jelent ez?

Azt, hogy saját kávéültetvénnyel rendelkezik, így a termesztéstől, a feldolgozáson át egészen a terjesztésig minden folyamatot kézben tart. Így a kávébab minőségét, illetve a megfelelő pörkölést és egyéb előkészítést is ellenőrzi, vagyis a minőségi követelmények betartása is garantált.

Miért fontos ez? Avagy a név kötelez

A Segafredo nem véletlenül lett a legkedveltebb márka saját hazájában is. Az olasz nemzetről köztudott, hogy nagyon kényes a kávéra, így ha Itália legnépszerűbb kávéját fogyasztod, garantáltan ízben és aromában gazdag italt kortyolgathatsz minden alkalommal. A Segafredo név ma már egyet jelent a jó minőségű, ízletes olasz kávéval, bárhol, bármikor.

Mitől lesz különleges a Segafredo kávé?

A Segafredo szerint a hagyományos, ízgazdag, ütős fekete olasz espresso titka a megfelelő kávékeverék összeállítása, a kávébab pörkölési módja és a kávé ital elkészítési mód hármasának ötvözete.

Az olasz kávéóriás a nemzeti hagyományokon alapuló pörkölést keveri a modern kezelési technikával, és természetesen ehhez válogatja a különböző kávé fajtákat.

Hogyan készül a sokak kedvence, az ír kávé? Így tényleg Írországból származik?

Lesz szó sokak kedvencéről, a leghíresebb – ámde korántsem egyetlen – alkoholos kávéitalról és még sok egyéb ínyencségről.

A kávéimádok, kávéfanatikusok számára ugyanis nemcsak az fontos, hogy a szeretett ital minősége megüsse mércéjüket, de előszeretettel próbálnak ki minden újdonságot kávéspecialitást. Ez alól pedig az alkohol sem kivétel ugyebár.

Milyen alkoholt érdemes adni a kávéhoz? Természetesen minden nemzetnek megvan(nak) a saját kedvencei és specialitásai, de értelemszerűen valamilyen röviditalt, likőrt kínálnak a forró vagy hideg feketéhez. A változatok száma pedig szinte végtelen, így aztán bőven van mit megkóstolni!

A klasszikus: az ír kávé

Állítólag egy, a reptéren várakozó gép utasainak szolgálták fel elsőként a whiskey-vel vegyített kávét, hogy lecsitítsák a kedélyeket.

A receptet nézve hihető a történet, ugyanis az ír kávé elkészítése hihetetlenül egyszerű, nincs szükséged speciális eszközre – talán a kávé habosító az egyetlen extra, amit bevethetsz, de ez is opcionális.

Lássuk a hozzávalókat:

 1. ír whiskey
 2. karamellizált barnacukor
 3. Felvert tejszín

 

Eszközök:

 1. 1 magas falú üvegpohár
 2. Kanál
 3. Tejhabosító vagy robotgép habverővel
 4. 1 tál (tejszín habosításához)

Így készítsd el: főzz le egy adag hosszú kávét, keverj hozzá egy fél feles whiskey-t (20-30 cl). Készíts a tejszínből lágy, még folyós krémet. Ez persze könnyebb tejhabosítóval, de szimpla robotgéppel is menni fog, a lényeg, hogy ne verd kemény habbá. Egy kanál segítségével óvatosan folyasd a whiskey-s kávé tetejére. Készen is van az egyszerű de nagyszerű ír kávé!

 

Nézd meg videón is, hogy készül az ír kávé:

Egyéb alkoholos kávévariációk (nemzetek szerint)

Olaszország

Naná, hogy a magát kávénemzetnek valló olaszok vegyítik talán a legtöbbféle alkoholt kávéba: grappa,  brandy, rum, konyak, amarettó de még egy igazi ritkaság, a dalmáciai cseresznyelikőr is szerepel a színes listán.

 

Skandinávia

Ők az egyik vezető kávéfogyaszó nép Európában, így nem meglepő, hogy az alkoholos kávé a Skandináv országokban is dívik (akik nem mellesleg nem arról híresek, hogy visszafogottak lennének, ha alkohol ivásról van szó). És mi mással dobnák fel kávéjukat, mint vodkával.

Eegy kevésbé ismert, köménnyel fűszerezett ital, az akvavit is népszerű hozzávaló Észak-Európában.

 

Spanyolország

A carajillónak nevezett alkoholos kávéitalba rum kerül. Egyes források szerint ezt elsőként Kubába érkezéskor készítették el.

 

Franciaország

A franciák egy almalé alapú alkoholt (Calvados) kevernek előszeretettel a kávéjukba.

 

Nagy-Britannia

A britek főként ginnel szeretik dúsítani kedvenc feketéjüket.

 

Görögország

Biztosan senkit sem lep meg, hogy a görögök nemzeti italukat választották érdemesnek arra, hogy a kávéba keverjék.

A nemzetek kávéin és ír kávén túlmenően a hazai vendéglátó helyek még igen sokféle alkoholos kávé variációt kínálnak vendégeik részére, például az édesebb, cukrosabb krém-, csoki vagy kávélikőrös változatokat, amikbe gyakran tejszín is kerül.

 

És neked melyik a kedvenced, melyiket kóstolnád meg?

Az előző részben olasz pörkölésű feketéket mutattunk be neked, most azonban a tejeskávé változatokat járjuk körbe.

A 3 legalapvetőbb, legtöbb kávézóban kínált tejes változat a Cafe Latte, a Latte Machiatto és a Melange. Ezekhez jön még egy itt még picit kakukktojás, mégis megemlítésre érdemes, negyedik fajta tejeskávé, a Flat White.

Bár helye válogatja, hogy pontosan hogyan készítik el ezeket a keverékeket, azért meghatározhatók a fő jellegzetességek.

Kezdjük az espresszó után talán legismertebb változattal, a Cafe Latte-val, amit magyarul tejeskávénak hívunk. Hivatalosan 1 rész kávéból és 2 rész tejből áll, melyet szépen elkevernek, így jön létre a jellegzetes világosbarna árnyalat. A kávé tetejére legtöbb esetben tejhab is kerül.

A Latte Machiatto esetén a feketekávéhoz egy jó nagy adag habosított tej, illetve tejhab kerül, szépen rétegezve. Magas falú üvegpohárban szervírozva talán a legtetszetősebb kávé variáció.

A Melange már nem olasz, hanem  bécsi pörkölésű kávéból készül, így maguk a kávészemek is lágyabbak, világosabbak, ízük sem olyan erőteljes. A legtöbb kávézóban gyakorlatilag egy mézes Cafe Latte-t kapunk Melangen néven, de ahány kávézó, annyi szokás, azaz annyiféle elkészítés módja van. Az eredeti recept szerint (ami nálunk Bécsi Melange néven fut) fele rész kávéból és fele rész tejből készül, ennek tetejére pedig tejhab kerül. A legfontosabb különsbég a mai és “eredeti” recept között, hugy tutóbbiba nem tesznek mézet.

Flat White, a modern, menő tejeskávé talán egy picit kilóg a sorból, mégis érdemes itt megemlíteni. Főként a fancy kávézókban, kézműves kávézóban kínálják  és persze fogyasztják előszeretettel ezt a modern keveréket. Egyes források szerint az új-zélandi Auckland városból származik elkészítésének módja. Az espressónál ütősebb, mégis lágyabb ízvilágú és állagú kávékülönlegességről  beszélünk. Elkészítési módja picit más-más az egyes vendéglátó helyeken. Két fő változata szerint ⅓ rész eszpresszóhóz vagy dupla adag ristrettóhoz enyhén habosított tej (úgynevezett barista hab) és sima meleg tej keveréke kerül. Így tulajdonképpen egy lágy, folyékony tejhab vegyül el a feketekávéval.

Tetszett a cikk?

Ha igen, köszönjük, hogy megosztod!

Nemsokára jön a következő rész (Kávé kisokos 4.), amiben alkoholos kávékról lesz szó!

Kiszámoltad már valaha is, hogy mennyibe kerül az otthon vagy az irodában készített egy csésze kávé?

Végeztünk egy kis számolást neked, hogy lásd, mennyibe kerül(ne) a kávézás összesen az irodátokban. A számolásból egyértelműen látszik, hogy már egy kisebb létszámú (10 fős) irodába is megéri gépet bérelni, hiszen egészen biztosan eflogy a minimum adagszám, ami mellett ingyen adjuk a gépet. Egyéb esetben, azaz, ha nem éri el a minimum havi adagot a fogyasztás (legalább 400, 600, 800, 1000 és 1500 adag a gép típusától függően), akkor az elfogyasztott mennyiséget és a bérleti díjat is ki kell fizetni.

Az erre vonatkozó számolást láthatod az alábbi táblázatban:

Kávé márkája

Bruttó adagár**

Havi teljes költség 10 fős irodába*

Havi teljes költség 20 fős irodába*

 

Pera

60

24 000 Ft

48 000 Ft

 • Bérleti díj (minimum adagárnak megfelelő fogyasztás összege)

Segafredo Intermezzo

70

28 000 Ft

56 000 Ft

Segafredo, Lavazza, Pelican

80

32 000 Ft

64 000 Ft

Lavazza Oro 100% arabica

100

40 000 Ft

80 000 Ft

 

Adag összesen:

400

800

 

*feltételezzük, hogy naponta 2 kávé fogy fejenként átlagosan (van, aki 3 kávét iszik, van, aki 1-et);  20 nappal számoltunk (munkanapok)

**Adagárak és kávéfajták részletei:

https://www.kavegepberles.hu/kavegepek/spidem-trevi-digital-daralos-kavegep/

Átlagos fogyasztással számolva egy 10 fős irodában is már 400 adag kávé elfogy havonta. Ez az alsó határ ahhoz, hogy a kávégép ingyen legyen számotokra. Ekkora mennyiségért a legolcsóbb adagárral (60 ft) számolva 24 ezer forint a havi kávéköltség, viszont bérleti díjat nem számítunk fel.

Tegyük fel, hogy nem ezt a konstrukciót választjátok és kevesebb kávé fogy 1 hónapban, mondjuk a 10 fős irodában a 60 forintos adagárú Pera kávéval számolva csak 20 ezer forint jön össze a 24 ezer forint helyett. Ekkor ehhez még hozzá számítjuk a bérleti díjat, ami nagyjából az ingyenes bérléshez szükséges adagárnak megfelelő összeg (jelen esetben 24 ezer forint → 20 (nap)×20 (2 kávé/fő 10 főre) ×60 (adagár)). Vagyis nem sokkal fogyasztotok a minimum adagszám alatt, a költségetek mégis majdnem dupla annyi.

Mivel véleményünk szerint egészen biztosan vannak “nagyobb kávéigényű” kollégák nálatok is, mindenképpen megéri a minimum adagáras konstrukciót választani, hiszen így több kávét ihattok jóval kedvezőbb áron.

Nézzük a fenti példát még egyszer táblázat formájában, hogy érthetőbb legyen:

 

feltételezzük, hogy naponta 2 kávé fogy fejenként átlagosan (van, aki 3 kávét iszik, van, aki 1-et)

feltételezzük, hogy naponta 1,5 kávé fogy fejenként átlagosan (van, aki 1 kávét iszik, van, aki nem iszik)

Havi teljes költség 10 fős irodába;; 20 nappal számoltunk

24 000 Ft

18 000 Ft

Adag összesen

400

300

Eléri a min. adagot?

igen

nem

 

 

minimum adagár elérése esetén

minimum adagár el nem érése esetén

 

csak a fogyasztott kávé költség

fogyasztott áévé költsége + bérleti díj

Teljes ár

24 000 Ft

42 000 Ft